Eksperte saka, ka ceptie kartupeļi būs kraukšķīgi un garšīgi, ja tos apviļās divās sastāvdaļās

Eksperte ir īsta profesionāle receptes pilnveidošanā, un pavisam nesen kulinārijas eksperte atklāja, kā pagatavot kraukšķīgus, gardus krāsnī ceptus kartupeļus.

Daudziem patīk baudīt kraukšķīgus ceptos kartupeļus, taču panākt ideālu rezultātu var būt grūti, ja vien nezināt dažus vienkāršus paņēmienus. Lai arī tie lieliski papildina daudzus ēdienus, reizēm ir sarežģīti panākt, lai ārpuse būtu kraukšķīga, bet iekšpuse – mīksta un gaisīga. Tomēr eksperte ir dalījusies ar pavisam vienkāršu risinājumu, kas ļauj tos pagatavot perfekti katru reizi.

LASI VĒL:

 

​Šī recepte noteikti ir vērta uzmanības, jo tā palīdz nodrošināt, ka kartupeļi ir īpaši kraukšķīgi un neticami garšīgi. Reizēm viens vai divi papildu produkti var pilnībā izmainīt rezultātu.

Eksperte skaidroja: “Jūs tos novāriet, līdz ārpuse ir nedaudz mīksta — tā, lai kartupeļi sāk mazliet plaisāt. Tad uzliekat vāku un kārtīgi sakratāt, lai malas kļūtu robainas.”Viņa piebilda: “Tad paņemat sauju rīvmaizes un pievienojat to kartupeļiem. Pievienojiet arī izkausētu sviestu, lai tie būtu labi taukaini. Pievienojiet visas drupačas. Cepiet cepeškrāsnī, līdz tie ir brūni un kraukšķīgi. Kad izņemsiet ārā — lūk, ideāli krāsnī cepti kartupeļi.”

Kāpēc jāpievieno rīvmaize?

Daudzi to nemaz nezina, bet rīvmaizes un sviesta pārklājums ir lielisks veids, kā padarīt ceptos kartupeļus īpaši kraukšķīgus.
Rīvmaize rada zeltainu un kraukšķīgu garoziņu, savukārt sviests veicina apbrūnināšanos un piešķir bagātīgu garšu.

Šī metode, kā skaidro eksperte, balstās uz kartupeļu iepriekšēju novārīšanu un sakratīšanu, lai palielinātu virsmas laukumu un panāktu maksimālu kraukšķīgumu.

Tas nozīmē tikai vienu — ekspertes recepti tiešām ir vērts izmēģināt, jo garša būs ievērojami labāka. Pārklājumam pat var pievienot sieru vai garšaugus, lai iegūtu vēl izteiktāku aromātu.

Tā ir lieliska un ļoti vienkārša metode, kā piešķirt kartupeļiem tekstūru.Lai to izdarītu, ieteicams kartupeļus vispirms novārīt un sakratīt, tad apmaisīt ar eļļu vai izkausētu sviestu un rīvmaizi, un pēc tam cept līdz zeltaini kraukšķīgi.